Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskarskola i integrativ biologi

Forskarskolan i Integrativ Biologi vid Lunds universitet ger dig möjligheten att utveckla de färdigheter som behövs för att bedriva forskning i framkant inom biologi och biokemi. Brinner du för att lösa komplexa biologiska problem och vill vara en del av ett dynamiskt nätverk som möter utmaningar tillsammans? Då erbjuder vi kurser, inspirerande möten och möjligheter att skapa kontakter med likasinnade forskare.

Vad är Forskarutbildningsskolan i Integrativ Biologi?

Forskarutbildningsskolan i Integrativ Biologi (IBIO) är ett initiativ finansierat av Naturvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet, som erbjuder utbildning och stöd till doktorander inom biologi och biokemi. Vi vill stötta doktorander som arbetar med stora och komplexa biologiska datamängder och/eller kombinerar olika datatyper.

Varför du ska gå med i IBIO

Som doktorand i IBIO får du förtur till vårt omfattande kursutbud. Du har även möjlighet att delta i IBIO-möten. På många av mötena får du tillfälle att presentera och diskutera din forskning. Som en del av IBIO är du medlem i ett nätverk av doktorander som arbetar med olika ämnen men står inför liknande utmaningar, såsom hantering av komplexa datamängder, projektledning och livet som doktorand.

Kurser och workshops

Vi erbjuder kurser och workshops om avancerade tekniker och metoder för att generera och hantera stora och komplexa biologiska datamängder. Vi utbildar doktorander i tekniker relevanta från genomik till fenomik, forskningsteman som strukturell modellering av proteiner och fylogeni samt i mjuka färdigheter som personlig utveckling.

IBIO-möten

Vi organiserar flera möten varje år som ger värdefulla möjligheter att nätverka med en mångsidig grupp av ekologer, evolutionsbiologer, molekylärbiologer, strukturella biologer, bioinformatiker och statistiker. Dessa möten inkluderar:

  • Ett introduktionsmöte för nya IBIO studenter: Ett online-möte där den senaste gruppen studenter får en introduktion till IBIO-programmet.
  • Årliga möten: En- till tvådagarsmöten med inspirerande forskningspresentationer från inbjudna forskare i framkant inom sina fält, samt presentationer och posters av doktorander. Konferenserna har olika teman varje gång men fokuserar alltid på användningen av toppmoderna metoder och nyutvecklade bioteknologier.
  • Pop-up-seminarier: Seminarier med inbjudna talare som behandlar specialistämnen samt seminarier om karriärvägar och/eller livet som doktorand.

Gemenskap

IBIO erbjuder en samarbetsinriktad, inkluderande och tvärvetenskaplig miljö för doktorander och forskare. Våra kurser och möten ger värdefulla nätverksmöjligheter och möjlighet att knyta kontakter med andra doktorander i liknande skede av karriären. Vi strävar efter att aktivt främja en känsla av gemenskap inom och mellan varje studentgrupp.

Vad ingår i IBIO-programmet?

IBIO-programmet sträcker sig över två år. För att slutföra programmet måste du:

  • Delta i IBIO i två år.
  • Delta i totalt 10 kurs- eller workshopdagar inom IBIO.<
  • Delta i minst två IBIO-möten.
  • Presentera din forskning vid ett eller flera IBIO-möten.

Vem kan vara med i Forskarskolan i Integrativ Biologi?

Doktorander vid Naturvetenskapliga eller Tekniska fakulteten vid Lunds universitet, liksom doktorander vid andra fakulteter vid svenska universitet (beroende på plats och mot en årsavgift på 20 000 SEK), kan ansöka till IBIO.

Kontakt

Bengt Hansson
Professor

Telefon: 046 222 49 96
E-mail: Bengt [dot] Hansson [at] biol [dot] lu [dot] se (Bengt[dot]Hansson[at]biol[dot]lu[dot]se)